4 Mayıs 2016 Çarşamba

Hazır Ofis Form Kontrolü

Form kontrolüne, «form yönetimi» de denmektedir. Form kontrolü; formların analiz, ve standardizasyonu, çizilmesi, bastırılması, beylikdüzü hazır ofis depolanması (stok yapma) ve dağıtılması işlerinin bütün kurum için merkezi bir birim tarafından düzen ve disiplin içinde yürütülmesi olarak tanımlanabilir.

İncelemeler, her kurumda gereğinden %20–50 fazla form kullanıldığını, tekrar ya da az farklı formlar bulunduğunu, aynı iş için kuruluşun değişik birimlerinde ayrı ve çeşitli formlar çizilip bastırıldığını göstermektedir. Bu sakıncaları form kontrol düzeni beylikdüzü sanal ofis giderebilir. Bu amaçla bakanlık ve bağımsız genel müdürlüklerde merkezi bir «Form Kontrol Birimi» kurulması ya da «Form Kontrol Uzmanı» bulundurulması uygun olur. Bu iş genellikle bir O ve M hizmeti olup kurumların Organizasyon ve Metot Birimleri içinde yürütülür.

 Form Kontrol Birimi ya da uzmanının bilgisi dışında hiçbir ünite ya da memurun form çizmesine müsaade edilmez. Bu husus «Form Yönetmeliği» ile sağlanır. Form istekleri ilgili birimlerce formun amacını ve kullanılma yerini açıklayan beşiktaş hazır ofis bir yazı ile Form Kontrol Birimine ya da uzmanlarına gönderilir. Form Kontrol Birimi ya da uzmanı konuyu inceler, ilgililerle görüşür ve bir form taslağı hazırlar. Formu isteyen birimin de görüşünü alarak form tamamlanır.

Form Kontrol Birimi ya da uzman kurumdaki her form için ayrı bir dosya açar. Bu dosyada o formun bütün tarihçesi ve gördüğü işlemler, ona ilişkin yazışmalar, beşiktaş sanal ofis öneriler, formun geçirdiği değişiklikler, formun kullanılacağı iş ve işte uygulanan metotlarla, bu metotların gelişmesine ait bilgiler topluca bulunur.

Bütün formlara Form Kontrol Birimi ya ankara hazır ofis  da uzmanı tarafından bir numara verilir. Formlar stok edilir, gereksinme duyan birimlere merkezden dağıtılır.

 Form kontrolünün amacı; uygulandığı işlemin, işin ya da sistemin incelenerek geliştirilmesi ve önerilen yeni durumda ankara sanal ofis işe uygun, kullanışlı ve ekonomik formlar hazırlanması, bunların gereken miktarlarda basılarak israf edilmeden kullanılmalarını, bir elden yöneltilmesini ve bu düzenle formların geliştirilmesini sağlamaktır.